Welk geneesmiddel wordt onderzocht?

In deze studie onderzoeken we het effect van synthetisch schildklierhormoon (Levothyroxine, Thyrax). Synthetisch schildklierhormoon is identiek aan het schildklierhormoon dat door het lichaam zelf wordt gemaakt. Dit is ook de standaardbehandeling bij een duidelijk tekort aan schildklierhormoon. Het schildklierhormoon zit in tabletjes die via de mond (oraal) worden ingenomen.

Placebo
We vergelijken de werking van het schildklierhormoon met de werking van een placebo. Placebo tabletten bevatten geen werkzaam medicijn, maar zien er exact hetzelfde uit en smaken en ruiken hetzelfde als de tabletten met schildklierhormoon. U weet niet welke behandeling u krijgt. De onderzoeksmedewerkers met wie u contact heeft, weten dit ook niet.

Dosering
U start met 1 tablet, dat óf 50 microgram levothyroxine bevat (25 microgram indien u minder dan 50kg weegt of bekend bent met vernauwingen van de kransslagaders), óf placebo. Na 6-8 weken worden van alle deelnemers de bloedwaarden gecontroleerd. Aan de hand van deze bloeduitslagen wordt bepaald of uw dosis aangepast moet worden. Als uit de laboratoriumuitslagen blijkt dat het aantal pillen aangepast moet worden, dan zal een onderzoeksmedewerker dat aan u uitleggen. Daarna volgen jaarlijkse controles (na 12, 24 en 36 maanden).

Terug naar vragenoverzicht

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief:
social media twitter linkedin facebook
 

Projectpartners: