Partners

Projectpartners
Deze gerandomiseerde klinische trial wordt uitgevoerd in vier Nederlandse Universitair Medische Centra: Erasmus MC, UMC Groningen, Academisch Medisch Centrum Amsterdam, en het Leids Universitair Medisch Centrum.

Coördinatie
De nationale coördinatie van de studie is in handen van het Instituut voor Evidence-Based Medicine voor Ouderen | IEMO. Het LUMC is penvoerder van het project.
 
                         
V.l.n.r.: Dr. Wendy den Elzen (LUMC), Prof.dr. Jacobijn Gussekloo (LUMC), Dr. Sophia de Rooij (AMC), Dr. Francesco Mattace-Raso (ErasmusMC), Prof.dr. Bruce Wolffenbuttel (UMCG), Dr. Simon Mooijaart (IEMO), Charlotte van Beuzekom (IEMO), Dr. Robin Peeters (ErasmusMC). Niet op de foto: Dr. Barbara van Munster (AMC), Dr. Adriënne Persoon (UMCG) 

Europese samenwerking
De resultaten van deze studie worden gedeeld met een grote Europese studie onder 3.000 deelnemers van 65 jaar en ouder: de TRUST thyroid trial. Het LUMC is de Nederlandse partner in deze studie en zal 750 deelnemers onderzoeken. Na afloop van beide studies worden alle deelnemers van 80 jaar en ouder in beide studies gezamenlijk geanalyseerd om een voor deze leeftijdsgroep specifiek advies te onderbouwen.

Het IEMO wordt gefinancierd door een subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw. Het LUMC treedt namens de partners op als penvoerder.
 

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief:
social media twitter linkedin facebook
 

Projectpartners: